הרצל עובר לכחול לבן

מדובר חנייה בכחול לבן לאורך רחוב הרצל ובסמוך לחנויות ולמרכז המסחרי. שעת החנייה הראשונה – ללא תשלום ואחריה יעמוד תעריף החנייה על 3.10 ש"ח לתושבי אופקים. דיירים המתגוררים בסמוך יזכו לפטור מתשלום החנייה. הנפקת 'תו תושב' תחל ב-1 ליולי

בתחילת חודש ספטמבר יחל הליך הסדרת החנייה בתשלום במרכז העיר אופקים שנועד לפתור מצוקה של מחסור במקומות חנייה במרכזי מסחר וסביבותיה. מצוקה זו פוגעת הן בבעלי העסקים ונותני השירותים והן בתושבי העיר, הלקוחות. המקומות בהם תיגבה חנייה בתשלום הם לאורך רחוב הרצל, בסמוך לחנויות והמרכז המסחרי, החניונים ברחוב כצנלסון, אחד משני החניונים ברחוב שדרות דר'-אפריקה ובזה שמאחורי העירייה.

תעריף החנייה יעמוד על 3.10 שקלים לתושבי אופקים החל משעת החנייה השנייה ולתושבי חוץ על 6.20 ש"ח, החל משעת החנייה הראשונה. דיירים המתגוררים בסמוך יזכו לפטור מתשלום החנייה. ניתן יהיה לשלם באמצעות מדחנים שיוצבו בסמוך ובאפליקציות חנייה, סלופארק ופנגו.

מטרת ההחלטה שלא לגבות תשלום מתושבי אופקים עבור שעת החנייה הראשונה, נולדה מתוך ההבנה שלקוח המבקש לרכוש דבר מה יוכל לעשות זאת במסגרת שעת החינם.

בעזרת הסדרת החנייה תתאפשר תחלופה גבוהה של כלי רכב במקומות החנייה ותשפר לאין ערוך את מספר המבקרים בבתי העסק הללו, ומאידך תרחיק מהמקומות הללו את מי שמחזיק חניות יקרות משך שעות ארוכות.

בכדי לקבל את הטבת המחיר המוזל לתושבי אופקים ניתן יהיה להנפיק ״תו תושב״ החל מתחילת חודש יולי דרך אתר האינטרנט של העירייה או בעמדות מאוישות במתנס העירוני.

ראש העיר, איציק דנינו: ״התעורר צורך לתת מענה למצוקת החנייה באזורים מסוימים בעיר, הנגרמת בשל חניית כלי הרכב למשך שעות ארוכות במקומות בהם נהגים משוועים למקומות חנייה פנויים, ומצד שני להימנע מפגיעה במי שעושה שימוש לטווח קצר במקומות החנייה ומסייע לתחלופה גבוהה של כלי רכב במקומות המסחר העמוסים.

אני מאמין שמי שמגיע לאזורי הקניות, יוכל לבקר בהם ולרכוש את הדברים הנחוצים לו, בתוך פרק הזמן קצר, כך שהלקוחות המזדמנים לא ייפגעו מהחנייה בתשלום ובתי העסק רק ירוויחו מתנועה ערה יותר של קונים. תושבי חוץ יתבקשו לשלם תעריף גבוה יותר שכן אנו משקיעים תקציבים רבים בפיתוח התשתיות, שנועדו לתושבים, בדיוק כפי שקורה בערים אחרות בארץ. כל ההכנסות מתשלומי החנייה יוחזרו בסופו של דבר לציבור ויושקעו בפיתוח מקומות חנייה חדשים, לרווחתם של התושבים".