מהיום הורים באופקים יקבלו את השיבוץ לגני הילדים און ליין

לפני כחמש שנים החל מינהל החינוך בעיריית אופקים במעבר הרישום לגני ילדים וכיתות א' לדיגיטלי והשבוע נסגר המעגל בכך שההורים הוזמנו לקבל את השיבוץ של ילדיהם דרך אתר העירייה.

כזכור, בסיום הליך הרישום לגני הילדים וההגרלה שנעשתה כ-1200 ילדים שובצו על פי העדיפות הראשונה שהועלתה בבקשת ההורים. גם השנה גדל מספר הילדים המבקשים להשתלב במערכת החינוך העירונית באופקים, גידול שנובע מהגעתן של משפחות חדשות לעיר, דבר שגרם לשיבוץ יתר בכמה מהגנים ולכן כ-18 ילדים בלבד יתמודדו בהגרלה שתתקיים בשבוע הבא והם ישולבו, ככל הנראה, על פי הבחירה השניה שלהם.

לאור אותו גידול במספר הילדים נבנים בימים אלו בשכונת רמת שקד 4 כיתות גן ברחובות נירית ואגוז, שיצטרפו לשני הגנים הפועלים כבר כיום ברחוב הדקל בשכונה. ששת הגנים יחד יתנו מענה לרצף הגילאים טרום חובה וחובה במתחם אחד, ואיפיונם, ממלכתי וממלכתי דתי, נקבע על פי צרכי ובקשות ההורים. מיקומם של הגנים על פי איפיונם, נבחר לאחר חשיבה כך שייתן מענה נגיש ונח לכלל הורים.

עם סיום התהליך קיבלו ההורים הודעת טקסט ובה הם הוזמנו להיכנס לאתר העירייה ושם, לאחר הקלדת הפרטים האישיים של ילדיהם, לקבל און ליין את השיבוץ. גם תהליך העירעורים על השיבוצים יתקיים השנה באופן דיגיטלי באתר העירייה וימשך עד יום ראשון ה-21.6. בכך נסגר תהליך הרישום הדיגיטלי שמטרתו להקל על ההורים ולהפוך אותו לנגיש ונח.

איציק דנינו, ראש העיר: "בשנים האחרונות קידמנו הליכי רישום ושיבוץ מקוונים, המקלים על ההורים. אני בטוח שבאמצעות השקיפות המלאה שבה אנו נוקטים, תהיה שביעות רצון רבה מצד ההורים והילדים ואם יהיו השגות ניתן גם לערער על השיבוץ בצורה מקוונת, באופן קל ונח".