בפעם השמינית: תעריפי הארנונה באופקים יישארו ללא שינוי

אופקים שומרת על יציבותה כעיר בעלת שיעור הארנונה לנכסים למגורים מהנמוכים בישראל. ראש העיר:  "גידול ההכנסות עליו אנו שוקדים יגיע מפרויקטים כלכליים ולא מכיסו של התושב"

צו הארנונה לשנת 2021, שאושר השבוע על ידי מועצת העיר, כולל בתוכו בשורה גדולה לתושבי אופקים והיא: הנחיית ראש העיר, איציק דנינו, שלא להעלות את תעריף הארנונה מעבר לשיעור שקבע משרד הפנים לכלל הרשויות בארץ.

בכך למעשה ממשיכה אופקים לשמור על יציבותה כעיר בעלת שיעור הארנונה לנכסים למגורים מהנמוכים בישראל, כפי שהיה בשבע השנים האחרונות מתוך תפישה שהגידול ההכנסות יגיע מפרויקטים כלכליים, עליהן שוקדות הרשות, ולא מכיסו של התושב. פרויקטים אלו כוללים את בניית מתחמי תעשיה ובתי מלאכה, תקציבים ממשלתיים, ניהול תקין וכן חלוקת הכנסות עתידית מארנונה מבסיסי צה"ל, היורדים דרומה.

לאחרונה הצטרפה אופקים לחלוקת ההכנסות מארנונה של פארק נ.ע.מ, הסמוך לנתיבות, הכנסות אלו מצטרפים גם הם לתקציבי הרשות המיועדים לייעול ושיפור השירות לתושב.

נתון חשוב הוא אחוז הגבייה של תשלומי הארנונה, העומד כיום על מעל 90 אחוזים. זוהי אחת המשימות החשובות של אגף הגבייה של העירייה, במטרה למקסם את ההכנסות מארנונה המאושרות בחוק.

ראש העיר, איציק דנינו: "למרות האתגרים התקציביים שאנו מתמודדים איתם, החלטנו גם השנה שלא להעלות את הארנונה באופקים מעבר לשיעור המחויב על ידי משרד הפנים. המשמעות היא שהתושבים ימשיכו לשלם את הארנונה

מהנמוכות ביותר בישראל ועבורה יזכו לשירות איכותי ונרחב. לצד זה, אנו ממשיכים ומרכזים מאמצים להגדלת תקציב העירייה, ולהכנסות הרשות מפרויקטים כלכליים, שמטרתם לייצב את הרגליים שלה".