מ.א מרחבים ואופקים יתחלקו באופן שווה בהכנסות הארנונה מקריית ההדרכה שתועתק לחצרים

השבוע הגיעו ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, וראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג'ג', להסכם לגבי חלוקת הכנסות מהארנונה שמשולמת על ידי בסיסי צה"ל המקיפים את העיר אופקים. בזכות הסכמות אלו תוגדל, באופן תקדימי, שומת הארנונה של העירייה, המוערכת במיליוני שקלים.

לאחרונה הגיעו חג'ג' ודנינו להסכמות כי עם העברת בסיס ביסל"ט (בית הספר למקצועות הטכניים) לחצרים בעוד כ-3 שנים, יתחלקו דמי הארנונה באופן שווה בין המועצה האזורית מרחבים לבין העיר אופקים. יש לציין כי למהלך זה נדרש אישור של משרד הפנים.

העתקתה של קריית ההדרכה הטכנולוגית של חיל האוויר אלינו תביא איתה שיתופי פעולה רבים בין הבסיס לאופקים. בימים אלו מתגבשת תכנית בה ימותג אחד מבתי הספר התיכוניים בעיר ללימודי המקצועות הטכנולוגיים של חיל האוויר. כמו כן תתבצע מעורבות קהילתית והבסיס יהווה מקור לתעסוקה נוסף לתושבי אופקים ולנותני השירותים בסביבה.

ראש העיר, איציק דנינו: "לאחר שנים בהם הנושא עלה אנחנו הופכים דיבורים למעשים. אני מודה לידידי שי חג'ג' על ההבנה, הסולידריות והראייה לטובת האזור כולו. המהלך הזה יתרום רבות מבחינה כלכלית לעיר, תרומה שתתבטא בשיפור נוסף של השירותים הניתנים לתושב".

ראש מועצת מרחבים ויו״ר מרכז המועצות האזוריות, שי חג'ג', בירך על ההסכם עם עיריית אופקים: "הגענו להסכמות בנוגע לחלוקת ההכנסות מארנונה בהידברות וברוח טובה. ההסכם בין מרחבים לאופקים מעיד כי ניתן לקדם פתרונות בין רשויות שכנות בלי עימותים ובלי להזדקק להכרעות בוועדות גבולות, ברוח טובה ותוך שמירה על האינטרסים של כל הצדדים".