בצל הקורונה: טקסי יום השואה והגבורה באופקים

אופקים ציינה את יום הזיכרון לשואה ולגבורה במספר אירועים. למרות המצב, קיים המתנס את הטקס המרכזי שצולם מראש, ללא קהל בהתאם להנחיות והמגבלות הקיימות בעקבות וירוס הקורונה. הטקס התקיים בהשתתפות תלמידי בתי הספר הרב תחומי ושבילי אית"ם ובמהלכו הודלקו נרות לזכר 6 מיליון הנספים בשואה, נאמר פרק תהילים ויזכור

על הבימוי וההפקה הייתה אחראית עליזה דנינו, מנהלת מחלקת התרבות, עדן כהן, מנהלת יחידת הנוער, ריכזה את ההפקה, על קטעי הקריאה והשירה איריס חזות מנהלת חטיבת הביניים בתיכון 'אמירים' וניהול מוסיקלי, אייל ניסים  מנהל בית הספר למוסיקה.

הטקס שודר בהקרנת בכורה בפייסבוק ראש העיר, עמוד העירייה ועמוד המתנס. כמו כן נשלח גם בקבוצות הוואספ של המתנס ולכל שורדי השואה, תושבי אופקים, יחד עם דבר ראש העיר, והתגובות ברשת היו מרגשות והביעו ההערכה.

עוד בערב יום השואה קיימו בני נוער באופקים ומדריכי שנת שירות ונציגי מערכת החינוך בעיר, מפגש זום 'זיכרון בסלון' בהובלת מינהל חברה ונוער מחוז דרום. בו אירחו את דר' יוסי לנר, שסיפר את סיפורו של אמו, תרצה, ניצולת שואה מגטו אושוויץ.

למחרת , ביום השואה עצמו, התקיים טקס סימלי ביוזמת השיטור העירוני, ובמהלכו התייצבו מנהל אגף הביטחון וקב"ט העירייה, מג"ד גדוד חילוץ פיקוד העורף וחייליו, פקחי עירייה ושוטרי תחנת אופקים מול שורדי שואה ובני משפחתם ברחוב התירוש במרחקים המורשים, ויחד כיבדו את זכרם של אלו שאינם. זוכרים מקרוב, מחבקים מרחוק.

ראש העירייה, איציק דנינו, כתב באותו יום בדף הפייסבוק: " היום אנו מציינים את יום הזיכרון לשואה ולגבורה, כל אחד בביתו, בטקסים לא שגרתיים, בדומה לשגרת חיינו בתקופה האחרונה. בשל מגיפת הקורונה, טקסי הזיכרון לא מתקיימים השנה כפי שהיו בעבר, אך אל לנו לעצור את מפעל הזיכרון וההנצחה. היום אנו מרכינים ראש לזכר אלו שאיבדו את חייהם, ובליבנו הבטחה, עבורם ועבור הדורות הבאים – לעולם לא שוב.

ניצולים יקרים, לוחמים ובני משפחה, אני מבקש היום לומר לכם תודה. תודה, על כך שבזכותכם אנחנו כאן היום. תודה

שלמרות הקושי והזוועות שעברתם אתם בוחרים לשתף אותנו בסיפורים האישיים שלכם. תודה שהייתם שם בכל הצמתים החשובים: במלחמה על עצמאותנו, בפיתוח התעשייה, בבניית הארץ ובעיצובה של התרבות וההשכלה. בכל

מקום ורגע. תודה למשפחות שלכם. לילדים, לנכדים ולנינים, שגדלו בצל השואה, ודואגים שהעדויות יונצחו ויעברו לדורות הבאים. תודה לדור השני והשלישי ששמע על הזוועות ממקור ראשון וידע להפוך את זה לכח, תקווה ותקומה. חשוב לי לומר כי אתם לא לבד בתקופה זו. מאחוריכם ולצידכם עומדת עיר ותושביה ואנו נתמוך ונסייע לכם בכל רגע ונצא ממנה מחוזקים, יחד.

מאות מתנדבים מאופקים עושים בתקופה האחרונה לילות כימים כדי לסייע במזון ומצרכים, תרופות ותמיכה נפשית עבור כל מי שמזדקק לכך, כי הבטחנו, כקהילה, שלא נשאיר אותם לבד.

תלמידים יקרים, השנה, בשל המצב, לא יתקיימו המסעות לפולין ולא יתקיימו טקסי זיכרון בבתי הספר, לכן, יותר מאי פעם, מוטלת גם עליכם החובה להמשיך את שרשרת ההנצחה ולא לוותר עליה".