ראש העיר התארח בישיבת מועצת העסקים המקומיים באופקים

ביוזמת ראש העיר, איציק דנינו, הוקמה לפני מספר חודשים מועצת עסקים מקומית, הבנויה מכ-25 נציגי עסקים באופקים עם נציגי הרשות ונציגי מעו"ף (הזרוע הביצועית של הסוכנות לעסקים קטנים של משרד הכלכלה והתעשייה), שיחד חברו למען קידומו של הנושא מול הרשות המקומית ומשרדי הממשלה והגופים הרלוונטיים.

השבוע התארח ראש העיר בישיבתה של המועצה הפורום ופתח אותה בדברי סקירה. לאחר מכן דיברה נעמי היימן, סגנית מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים ואחריה דיבר לביא קייט, מנהל סניף באר שבע ונגב מערבי של 'מעוף'.

בהמשך הציג מנחה המועצה, אביעד ויצמן את מטרות המועצה, היעדים והציפיות והציב יעדים ברורים לחברי הפורום.

לאחר מכן, הציג עצמו כל אחד מנציגי העסקים המשתתפים בפורום והחל דיון אודות הקשיים בהם הם נתקלים והבעיות איתם הם נפגשים בדרך להצלחה. מתוך המפגש ניכר היה הצורך הגדול בקיום פורום מסוג זה.

אחד היעדים שהציבה לעצמה עיריית אופקים בשנים האחרונות הוא עידוד העסקים מקומיים בעיר. מספר פרויקטים ומיזמים פועלים באופקים, ובמקביל נפתחים כל הזמן במרכז הצעירים קורסים המעניקים כלים לבעלי העסקים, שמטרתם להצמיח ולמנף את העסק שלהם ולקבל כלים פרקטיים ליישום.

המועצה שמה לעצמה מספר מטרות מרכזיות ובהן בניית פלטפורמה לשיתוף פעולה בין עסקים, יצירת קשר ישיר בין בעלי עסקים לעיריית אופקים, הקמת קהילה עסקית בעלת תודעת שירות ושיתופי פעולה, שיפור רמת המקצועיות

ורמת השירות ויצירת דלת פתוחה לראש העיר. מטרת העל של עבודת המועצה היא חיזוק העסקים הוותיקים, ליווי עסקים חדשים על ידי קיום סדנאות והכשרות מקצועיות, עידוד קנייה של תושבי אופקים מעסקים מקומיים והנגשת מידע עבורם.

מרכז הפורום, אביעד וייצמן: " ״הציפייה שלי מחברי מועצת העסקים היא להגיע עם ראש פתוח ורצון אמיתי לחולל שינוי מהותי! כולנו בעלי עסקים עם מוטיביציה להתפתח ולראות את המסחר בעיר שלנו מתפתח יחד איתנו״

מועצת עסקים

ראש העיר, איציק דנינו: "נושא העסקים המקומיים נמצא אצלי בראש סדר העדיפויות ואנחנו כל הזמן חושבים כיצד ניתן לחזק אותם ולעודד את הקמתם של עסקים חדשים. היה לי לעונג לפגוש את נציגי העסקים בעיר ולדון איתם כיצד נוכל יחד להצעיד אותם קדימה ולהחזיר את אמון הצרכנים".