מנכ"ל בוני הארץ בביקור באופקים: " תמשיכו בכיוון הנכון שאתם צועדים בו, אנחנו אתכם בכל שיתוף פעולה"

השבוע הגיעו לביקור באופקים חברי התאחדות בוני הארץ, המייצגים את העוסקים בענפי הבנייה, התשתית, הפיתוח וההנדסה בישראל במטרה לעמוד מקרוב על התפתחות העיר בשנים האחרונות והאפשרויות העומדות בפניהם. בביקור לקחו חלק מנכ"ל נשיא ההתאחדות, ראול סרוגו, מ"מ נשיא ויו"ר ארגון באר שבע, אלי אביסרור, מנכ"ל ההתאחדות, אמנון מרחב וחברי התאחדות נוספים. כמו כן השתתפו רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור ומהנדס העירייה, מיקי קפון.

את המפגש פתח ראש העיר בסקירה על אופקים ובמהלכה סיפר על השכונות החדשות הנבנות בעיר, המשפחות החדשות שנקלטות בה, על הייחודיות בבנייה ובתכנון וכל על פרויקטים שישנו את פני העיר והאזור כמו סלילתו של הכביש המקצר לבאר שבע ושיפור החינוך העירוני.

בסיום הדיון שהתקיים באולם הישיבות של העירייה, יצאו כולם לסיור בשכונת 'רמת שקד' ובשכונת הפארק וסיימו בתצפית על האזורים המתפתחים של אופקים במצודת פטיש.

התאחדות הקבלנים בוני הארץ נוסדה ב-1949 במטרה לאגד תחת גג אחד את כל הארגונים, התאגידים והגופים העוסקים בענף הבנייה והיא שותפה מלאה לכלל מהלכי והחלטות ממשלת ישראל, בכלל היבטי הפעילויות הקשורות לפתרון מצוקת הדיור בישראל, פיתוח תשתיות והקמת מבני ציבור, לרבות ראייה עתידית ארוכת טווח בקשר לשוק הנדל"ן הישראלי.

מנכ"ל ההתאחדות, אלי אביסרור: "עד לפני 6 שנים אופקים נשארה מאחור כשמסביבה המשיכו להתפתח ומאז שראש העיר נוכחי התחיל בתפקידו אתה רואה אופקים אחרת. בשנים האחרונות אנחנו רואים הרבה באר שבעים שמעתיקים את המגורים שלהם לכאן וזה בזמן הטבות המס והאווירה הכללית. מכאן שהעמדה שלנו היא לבטל את פרויקט 'מחיר למשכן במרכז ולחזק אותו בדרום ובצפון ואף להגדיל את המענקים ובכך לעודד את תושבי המרכז לעבור לכאן ולממש את חזון בן גוריון".

נשיא התאחדות בוני הארץ, ראול סרוגו: "אין לי ספק שהעיר אופקים בכיוון הנכון. אנחנו עושים כל שביכולתינו להשפיע על מקבלי ההחלטות ש'מחיר למשתכן' תיוחד לאוזרים פריפריאליים על מנת ליישב צעירים במקומות אלו, אנו צריכים להחזיר את מענקי המקום, תמריץ חד פעמי לרכישת הדירה באזורים כמו אופקים והתפקיד שלכם זה שלמר אותם. כמו שאני רואה נעשית פה עבודה מצוינת. חשוב לא פחות הם פרויקטים של התחדשות עירונית ואנחנו מצידו נעשה כל מה שניתן על מנת לעודד כדאיות כלכליות של פרויקטים מהסוג הזה גם על ידי הטבות מס של החברות היזמיות וגם על ידי קרקע משלימה. תמשיכו בכיוון הנכון שאתם צועדים בו, אנחנו אתכם על כל שיתוף פעולה, יש לנו את הכח והעוצמה להשפיע על המצב

התאחדות בוני הארץ 5

ראש העיר, איציק דנינו: "אנחנו פועלים רבות בכדי לפתח, להגדיל ולשבח את העיר אופקים. אנו בונים שכונות, מבני ציבור ומוסדות חינוך, מרחיבים ומשפרים את השירות המוניפלי לתושב בדגש על חינוך ותרבות הפנאי, חתמנו על הסכם גג גדול, שייתן מענה בתחומים שונים ואנו מוציאים לפועל מגה פרויקטים בכדי למצב את אופקים כשער לנגב. בנוסף אני פועל בתחום זה גם מול ארגוני עולים חדשים שמתעדים להגיע לישראל מצרפת ומארצות הברית ובונים בשבילם סל קליטה רחב. אני מבטיח לכם, שאם תחליטו להגיע לכאן, יהיה לכם פה שותף אמיתי, בואו ותהיו חלק מהפיתוח של העיר אופקים".